Xwift: “Al na drie maanden bedrijfswagen”

In 2018 lanceerde Xwift als enige transportfirma de mogelijkheid voor vrachtwagenchauffeurs om ook een bedrijfswagen mee naar huis te nemen. Initieel hadden chauffeurs na twee jaar pas de mogelijkheid om een privévoertuig te ontvangen op voorwaarde dat ze in weinig ongevallen betrokken waren maar ook dat ze ecologisch rijden. De beloning van de gezinswagen zal vanaf nu uitgedeeld worden na drie maanden in dienst (mits dezelfde voorwaarden).

“Onze Xwift familie blijft groeien en daarom zijn we blijvend op zoek naar nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Xwift is ook één grote familie die iedereen de kansen biedt die hij/zij verdient”, zegt CEO Pieter Denys, die ooit zelf startte als vrachtwagenchauffeur. Zijn ervaringen leerden hem dat je niet altijd even goed behandeld wordt als chauffeur en dat je niet altijd de nodige kansen krijgt. Daar wou hij verandering in brengen. Hij wou een bedrijf oprichten waarbij er wordt geluisterd naar de visie en capaciteiten van de medewerkers.

Hierdoor zijn er heel wat doorgroeimogelijkheden. Chauffeurs kunnen doorstromen naar routeplanner of directeurs. Daarnaast hecht Pieter veel belang aan de balans privé-werk. Er werkt een team van trajectcoaches die het aanspreekpunt zijn bij sociale of zelfs psychologische problemen, maar ook in de gezinssituatie. Xwift voorziet eveneens vanaf de eerste werkweek al heel wat opleidingen en persoonlijke begeleiding om ecologisch en veilig te rijden met de vrachtwagen.

“De bedrijfswagen draagt mede bij tot een goede privé-werk balans”, aldus Pieter Denys nog. “Onze chauffeurs krijgen de kans om hun vrachtwagen mee te nemen naar huis maar ook zijn of haar gezin heeft een wagen ter beschikking om de levensstijl te faciliteren. We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Anderzijds zijn de bedrijfswagens die we aanbieden allemaal gloednieuw waardoor ze een veel lagere CO2 uitstoot hebben. Zo besparen we niet alleen op kosten maar ook op vervuiling en ongevallenleed”.

Wie voor een innovatief bedrijf wil werken waarbij privé-werk balans, teamspirit en doorgroeimogelijkheden centraal staan, surf naar werkenbijxwift.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo