ACT International neemt nieuwe spooraansluiting in gebruik

De Antwerpse containertransporteur ACT International wil een derde van zijn volledige trafiek via het spoor vervoeren en volgend jaar ook een rechtstreekse verbinding openen naar Turkije. In die context wordt deze zomer een nieuwe spooraansluiting in gebruik genomen in de Bellestraat.

ACT International beschikt over een concessie van 151.000 m² in de Bellestraat, waar in het verleden Transport Joosen en Cubanatie (nu ACT Natie) actief waren. De site biedt plaats voor 61.000 m² magazijnruimte met spooraansluiting. “Die willen we in de loop van deze zomer in gebruik nemen om containers per spoor naar de linkeroever te brengen. Op dit moment behandelen we tussen de vijftig en tachtig containers per dag. We willen een derde van onze totale trafiek in de toekomst per spoor vervoeren”, zegt oprichter en CEO Mehmet Gülüser. “We merken dat de vraag bij onze klanten naar intermodaal vervoer toeneemt en willen hierop inspelen.” Tegen midden 2023 wil ACT ook een rechtstreekse spoorverbinding met Turkije – waar de roots van de familie Gülüser liggen – in bedrijf stellen vanuit Antwerpen. “In eerste instantie naar Istanbul en op een later tijdstip ook naar Mersin en Konya”, zegt Gülüser nog.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo