[ADVERTORIAL] EDW Formation: Optimale omkadering voor permanente vorming

In zijn vroegere leven als vrachtwagenchauffeur ging Eric De Waegenaere gestructureerd en perfectionistisch te werk. Hij kent als geen ander de knepen van het vak. Het was dan ook een logische stap, een roeping zelfs, dat hij is uitgegroeid tot lesgever in zijn sector. Hij richtte hiervoor EDW Formation op, in de voor hem vertrouwde omgeving van Strépy-Bracquegnies. Deze onderneming is erkend voor de Code 95, de verplichte permanente vorming voor de rijbewijzen C en D. Een vorming die continu in beweging is…

“In 2013 zijn we van start gegaan”, herinnert Eric De Waegenaere zich nog. “In die tijd gaven we jaarlijks 180 opleidingen van zeven uur. Sindsdien zijn we stevig gegroeid, in die mate dat we vorig jaar aan 10.582 chauffeurs zaten die bij ons een dag opleiding hebben gevolgd!” Het team van EDW Formation groeit continu. Het bestaat momenteel uit vijf werknemers en twintig zelfstandige lesgevers. Zij hebben de elf theoretische en praktische cursussen onder de knie die meetellen voor de vakbekwaamheid (Code 95) van chauffeurs van vrachtwagens, bussen en autocars. Het opleidingscentrum in de buurt van La Louvière voegde zes jaar geleden de ADRopleiding toe aan zijn aanbod van gerichte opleidingen voor het goederenvervoer over de weg. De cursussen worden hoofdzakelijk in het Frans gegeven, maar Duitse cursussen zijn eveneens mogelijk. Op vraag van de klant kunnen de opleidingen in company worden gegeven, maar het personeel is hoofdzakelijk aan de slag in de thuisbasis van de onderneming, die ideaal is uitgerust voor opleidingsdoeleinden.

Theorie en praktijk
De infrastructuur van EDW Formation is uitgerust met de modernste multimedia-technologieën die absoluut nodig zijn voor de huidige opleidingsvereisten. Het gebouw bestaat onder meer uit vijf leslokalen die plaats bieden aan 105 personen. “Voor het praktische luik van onze opleidingen beschikken we over een autocar en twee bakwagens van MAN, met name een TGM 18.290 en een TGS 18.400”, zegt Eric De Waegenaere. Voor de module ‘economisch rijden’ heeft de klant de keuze tussen een eigen voertuig of één van onze opleidingsvoertuigen. Aangezien onze voertuigen recent en goed uitgerust zijn, is dit voor de cursist de ideale gelegenheid om vertrouwd te raken met de nieuwste technologieën.”
Het opleidingscentrum is voorzien van een spiegelafstelplaats en de parking biedt plaats aan 140 voertuigen. Deze capaciteit is geen overbodige luxe want op zaterdag zijn er vaak meer dan zeventig cursisten aanwezig. Het wijst eveneens op de flexibiliteit van EDW Formation. Het centrum is zes dagen op zeven open en weet hiermee perfect in te spelen op de realiteit binnen de transportsector.


Opleidingen en opfrissingscursussen voor vorkheftruckbestuurders
EDW Formation is sinds 2016 ook erkend voor basis- en opfrissingscursussen voor vorkheftruckbestuurders. Naast de ruimtes voor zowel individuele cursussen als groepsopleidingen is er binnen het gebouw ook een circuit waar (toekomstige) goederenbehandelaars de knepen van het vak kunnen leren. EDW Formation heeft hiervoor zowel elektrische vorkheftrucks als vorkheftrucks met verbrandingsmotor in de aanbieding, net als transpaletten of een zijstapelaar. Op minder dan één week is het mogelijk om een professionele vorkheftruckbestuurder volledig op te leiden.


 


EDW Formation srl
Route du Grand Peuplier, 4 – 7110 Strépy-Bracquegnies
Tel.: +32 (0)64 33 05 56 – E-mail: info@edw-formation.be – Web: www.edwformation.be

 


 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo