[ADVERTORIAL] Sidescan®Predict van Brigade Electronics

Brigade Electronics stelt zichzelf al ruim 45 jaar tot doel om wegen en werkterreinen veiliger te maken door het voorkomen van ongelukken tussen voertuigen/machines en kwetsbare weggebruikers. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat bewijst haar nieuwste product wel.

De Sidescan®Predict is een geheel nieuw systeem dat kan voorspellen of er een naderend ongeluk met fietser of voetganger te gebeuren staat. Het detecteert op intelligente wijze potentiële botsingen en geeft de bestuurder in het geval van gevaar onmiddellijk een waarschuwing, zodat hij op tijd kan reageren en anticiperen.

Hoe werkt het?

Door het gebruik van kunstmatige intelligentie verzamelt Sidescan®Predict voortdurend object-detectiegegevens, zoals snelheid en afstand van een fietser of andere kwetsbare weggebruiker, tot de vrachtwagen. In het systeem zit aanvullende technologie ingebouwd om informatie te verzamelen over snelheid, richting, versnelling en draaisnelheid van een voertuig. Deze gegevens voeden een algoritme dat door Brigade is ontwikkeld om het risico van een botsing met fietser of voetganger naast het voertuig te berekenen.
Het systeem maakt gebruik van visuele en akoestische waarschuwingen.
• De eerste stap is ‘Bewegend voorwerp gedetecteerd’, dat een gele visuele waarschuwing geeft, maar zonder geluid om de bestuurder zo weinig mogelijk af te leiden.
• De tweede stap is ‘Gevaar voor botsing’. Deze wordt geactiveerd als er bijvoorbeeld een fietser dicht bij de vrachtwagen komt. Het lampje licht geel op en ook geeft het systeem een geluidssignaal om waakzaam te zijn.
• De laatste stap ’Voorspelde botsing’ geeft een rood licht en hoorbare waarschuwing op hoge toon voor de bestuurder, dat hij onmiddellijk in actie moet komen om een botsing te voorkomen.

 

Sidescan®Predict wordt altijd ingeschakeld bij snelheden lager dan 30 km/uur. Van cruciaal belang is dat de bescherming tegen ongelukken actief is met of zonder richtingaanwijzers. Sommige bestuurders raken namelijk geïrriteerd door valse waarschuwingen en geven daarom geen richting aan.

Voor wie?
De Sidescan®Predict is ontworpen voor o.a. bakwagens, kippers, mixers, touringcars, bussen, waste voertuigen, brandweerwagens, etc. Het enige vereiste is dat ze een minimale lengte van 5,2 meter hebben. Deze lengte is nodig omdat het systeem uit 6 sensoren bestaat, die aan de zijkant van het voertuig worden gemonteerd. De sensoren hebben een detectiebereik van 2,5 meter. Het scala aan functionaliteiten en voordelen van dit systeem is ongeëvenaard. Het feit dat de Sidescan®Predict kan worden gemonteerd op elk voertuig van meer dan 5,2 meter lengte, biedt aanzienlijke mogelijkheden om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te garanderen.

 


Ontwikkeling
Van eenmanszaak is Brigade Electronics uitgegroeid tot wereldwijd leverancier met dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, USA en Canada. Er werken inmiddels meer dan 250 werknemers bij Brigade en met meer dan 45 jaar ervaring mag zij zich terecht specialist in voertuig veiligheid noemen.
Brigade heeft zeven jaar met meer dan 10.000 uur aan onderzoek en ontwikkeling besteed aan de ontwikkeling van Sidescan®Predict. In 2020 zijn de eerste tests met het systeem uitgevoerd en was de feedback van bestuurders uitstekend.
Men merkte een aanzienlijke vermindering van het risico op aanrijdingen, met zowel gemotoriseerde tweewielers als met statische objecten.


https://brigade-electronics.com/fm-conway

Lees alles over

video

Jordy Conen wint Parking Krack 2023 – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Wie kroont zich tot Parking Krack? Of beter gezegd: de best parkerende vrachtwagenchauffeur van Vlaanderen? Brigade Electronics, aanbieder van veiligheidsoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en rijdend materieel én rijschool Edco sloegen de handen in mekaar voor de uitwerking van een aartsmoeilijk rijvaardigheidsparcours. Elke chauffeur krijgt één kans om het traject af te leggen. Tijd en eventuele fouten […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo