Brigade onthult nieuwe AI-camera’s

Brigade Electronics, fabrikant van veiligheidsapparatuur en -oplossingen voor commerciële voertuigen en machines, lanceert een nieuw product: AI-camera’s.

Met behulp van kunstmatige intelligentie detecteren en herkennen de AI-camera’s de menselijke vorm binnen de vooraf gedefinieerde detectiezone en waarschuwen ze de bestuurder op betrouwbare wijze visueel en/of hoorbaar voordat een mogelijke botsing plaatsvindt.

De AI-camera’s maken gebruik van een HD-camera om mensen binnen het bereik nauwkeurig te identificeren, waardoor het aantal vals-positieve waarschuwingen aanzienlijk wordt verminderd. In vergelijking met de vorige modellen bieden deze modellen een beter zicht aan voor zowel de voor- als achterzijde van het voertuig.

De beeldverwerking is ingebouwd in de camera, wat betekent dat er geen andere hardware nodig is.

“Kunstmatige intelligentie zorgt voor een revolutie in de veiligheid voor wagenparkbeheerders en chauffeurs,” zegt John Osmant, Managing Director bij Brigade Electronics in de Benelux. “Onze AI-camera’s vereisen geen configuratiesoftware, dus ze zijn snel en eenvoudig te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor drukke wagenparken in verschillende sectoren, waaronder transport, logistiek, bouw en passagiersvoertuigen zoals bussen en touringcars.”

 

 

Lees alles over

video

Jordy Conen wint Parking Krack 2023 – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Wie kroont zich tot Parking Krack? Of beter gezegd: de best parkerende vrachtwagenchauffeur van Vlaanderen? Brigade Electronics, aanbieder van veiligheidsoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en rijdend materieel én rijschool Edco sloegen de handen in mekaar voor de uitwerking van een aartsmoeilijk rijvaardigheidsparcours. Elke chauffeur krijgt één kans om het traject af te leggen. Tijd en eventuele fouten […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo