Mobiliteits- en pechverhelpingsbedrijf VAB heeft zijn eerste Volkswagen ID. Buzz in gebruik genomen. De 100% elektrische bestelwagen zal ingezet worden voor dagdagelijkse depannage-opdrachten.

Met de ID.Buzz Cargo lijkt Volkswagen een voltreffer in huis te hebben. Met zijn lokaal emissievrije aandrijflijn, ruime rijbereik, uitstekende snellaadvermogen en natuurlijk zijn sympathieke retro-futuristische look weet de elektrische bestelwagen heel wat klanten te charmeren. Ook mobiliteits- en pechverhelpingsbedrijf VAB koos voor de ID. Buzz, die deel zal uitmaken van zijn vloot van interventievoertuigen. Vanaf september wordt hij ingezet bij de pechverhelping voor auto’s en bestelwagens, naast de traditionele interventievoertuigen van het bedrijf.

De Volkswagen ID. Buzz Cargo, die in 2022 verkozen werd tot ‘Most Loved VAN’ en in 2023 tot ‘International VAN of the Year’, is uitgerust met een batterijpakket van 77 kWh. Dat moet in combinatie met de elektromotor met een vermogen van 204 pk zorgen voor een rijbereik tot 423 km (WLTP), terwijl 30 minuten snelladen ervoor zorgt dat de stroomreserve van 5% naar 80% stijgt. De bestelwagen biedt een laadvolume tot 3,9 m³ en een laadvermogen tot 650 kg. Later volgt er nog een versie met lange wielbasis.

Foto’s: VAB/Wim Kempenaers

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo