ECS lanceert ergocoachingtraject om rugklachten tegen te gaan

Om het welzijn van het personeel te verbeteren en uitval door rugklachten te verminderen, biedt logistieke speler ECS sinds kort een ergocoachingtraject aan voor mecaniciens en chauffeurs. Zij leren op vrijwillige basis hoe ze hun job kunnen uitvoeren met zo weinig mogelijk lichamelijke belasting. Later dit jaar volgt een gelijkaardig traject voor bedienden.

Het initiatief werd opgestart vanuit de afdeling HR, met het oog op het welzijn van de medewerkers. “We proberen welzijn vanuit een breed perspectief aan te pakken, met fysieke en mentale ondersteuning om duurzame jobs te creëren voor al onze medewerkers”, aldus​ HR-director Griet Van Reeth. Gedurende zeven sessies krijgen werknemers van ECS zowel individueel als in groep tips om hun job uit te voeren zonder daarbij hun lichaam te forceren. De sessies zijn op vrijwillige basis en worden georganiseerd in samenwerking met sociaal secretariaat Liantis en marketingagentschap Springbok. In totaal schreven 15 mecaniciens zich in voor de sessies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo