Logistiek testcentrum ‘Fabriek Logistiek’ nu ook officieel geopend

De Covid-crisis zorgde voor wat vertraging, maar vanmiddag was het eindelijk zover: het logistieke testcentrum ‘Fabriek Logistiek’ in Zwijnaarde (Gent) werd officieel ingehuldigd. Bedrijven kunnen er de nieuwste logistieke technologieën komen uittesten. 

Fabriek Logistiek brengt alle logistieke toepassingen en nieuwe technologieën, kennis en ervaring, theorie en expertise samen en stelt die ter beschikking van logistieke bedrijven. Met het ruime aanbod aan testmateriaal kunnen kmo’s, bedrijven, onderzoekers en instellingen hun logistieke processen en oplossingen testen in Fabriek Logistiek. Ze doen dat met hun eigen personeel en eigen goederen zodat ze de overschakeling naar een nieuwe technologie goed kunnen voorbereiden en komaf maken met implementatiefouten.

Het testcentrum werd officieel geopend in aanwezigheid van minister van Werk Jo Brouns en provinciaal gedeputeerde An Vervliet. Fabriek Logistiek stelt drie modules ter beschikking. Module 1 focust op het testen en samenwerken op het gebied van palletwerking. Module 2 focust op de concrete effecten van e-commerce op de magazijnwerking. Beide modules zijn voorzien van procestechnieken voor ontvangst, opslag en verzending. In module 3 bevindt zich het logistieke trainingsplatform van VDAB. Daar organiseert VDAB logistieke opleidingen voor zowel arbeiders- als bediendenprofielen. Het testcentrum beschikt over een ruim aanbod aan intralogistieke voertuigen, dynamische magazijninrichting, scantechnologie en andere ‘state of the art’ logistieke hulpmiddelen.

De start van het centrum was gepland voor het najaar van 2020, maar slechte weersomstandigheden en de nasleep van de Covid-crisis hebben voor vertraging gezorgd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo