Beherman Motors importeert Piaggio in België en Luxemburg

Beherman Motors heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse fabrikant Piaggio. In het kader van dit nieuwe partnerschap wordt de familiegroep Beherman de importeur in België en het Groothertogdom Luxemburg van de nieuwe Piaggio Porter NP6.

In het verleden werden reeds enkele lichte bedrijfsvoertuigen van Piaggio in België verkocht, maar de intrede van Beherman Motors zal het Italiaanse merk in staat stellen een geheel nieuwe dimensie te betreden, aangezien de marketing en de dienst na verkoop zullen worden verzorgd door een reeds opgericht netwerk, dat in feite deel uitmaakt van het netwerk dat reeds de Fuso Canter verdeelt.

De overeenkomst komt ook op het juiste moment, aangezien Piaggio onlangs een gloednieuw model heeft gelanceerd dat de oude Porter vervangt, die gebaseerd was op een Daihatsu-concept. Deze keer hebben de Italianen een beroep gedaan op de Chinese fabrikant Foton, maar alle voertuigen voor de Europese markt worden gebouwd in Pontedera, Italië, en 75% van de onderdelen zijn Europees.

De Porter NP6 biedt een transportoplossing die vrij uniek is in België, omdat hij een echt ladderchassis (zoals een vrachtwagen) combineert met een zeer grote wendbaarheid (aangezien de cabine slechts 1640 mm breed is). Mechanisch (en in afwachting van een elektrische versie gepland voor 2024), biedt Piaggio een 1500 cc viercilinder motor die de eigenschap heeft te kunnen rijden op een combinatie van benzine + LPG of benzine + CNG. Hij biedt tot 6,9 m2 vloeroppervlak en zijn laadvermogen (inclusief bovenbouw) kan 1,6 ton bereiken.

“Met de Piaggio Porter NP6 positioneert Beherman Motors zich nu als specialist in ‘last mile delivery’, een van de grote uitdagingen van de stedelijke mobiliteit”, legt directeur Stefan de Vis uit, die mikt op een verkoop van 200 tot 300 voertuigen als de NP6 eenmaal zijn kruissnelheid heeft gevonden. De orderboeken zullen vanaf begin september open zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo