MAN bouwt batterijfabriek in Neurenberg

MAN Truck & Bus gaat op grote schaal zijn eigen batterijen voor vrachtwagens en bussen produceren in een nieuwe fabriek die in Neurenberg wordt gebouwd. Tot nu toe was deze site een competentiecentrum voor alle interne verbrandingsmotoren.

De nieuwe fabriek zal vanaf 2025 operationeel zijn en zal uiteindelijk meer dan 100.000 batterijen per jaar kunnen produceren met naar schatting 350 werknemers (van de 3.600 die er momenteel werken). MAN presenteert deze investering van 100 miljoen euro als een manier om de werkgelegenheid in de regio veilig te stellen, uitgaande van het principe dat er steeds minder verbrandingsmotoren zullen worden geproduceerd. Totdat de nieuwe productiefaciliteit operationeel is, zal de batterijproductie aanvankelijk manueel worden uitgevoerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo