Antwerps distributiecentrum Amazon in ‘recordtempo’ operationeel

Ternauwernood elf maanden na de aanleg van de eerste funderingen neemt e-commercegigant Amazon zijn distributiecentrum op de Antwerpse Blue Gate-site in gebruik. Deze nieuwe site is Amazon’s eerste wapenfeit in België en zal vooral de Antwerpse binnenstad en omstreken bedienen. 

Amazon wordt de huurder van het AULA-project op de site van Blue Gate Antwerp. AULA is het acroniem voor Antwerp Urban Logistic Accommodation en wordt gebouwd door Blue Gate Antwerp Building (BGAB). Het gebouw, een realisatie van Montea, zal bestaan uit een magazijn (5.764 m²), mezzanine (517 m²), kantoorruimte (2.157 m²) en een parkeergebouw (40.000 m²). Bopro neemt de rol van ontwikkelaar op zich en is tevens verantwoordelijk voor het projectmanagement. De site zou zo’n 50 jobs creëren voor zowel bedienden als magazijnmedewerkers. Bij de bezorgbedrijven zouden de activiteiten van Amazon 200 chauffeurs werk verschaffen. Duurzaamheid speelt een grote rol in de ontwikkeling van deze nieuwe site. Voor dit project wordt een BREEAM excellent certificaat nagestreefd.

De Antwerpse site past in de plannen van Amazon om zich steviger te gaan positioneren op de Vlaamse e-commercemarkt, waar het tot nu toe minder zichtbaar aanwezig was dan vaste (Nederlandse) waarden als Bol.com en PostNL.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo