[VIDEO] DHL Express bouwt nieuwe hub in Courcelles

De huidige hub in Charleroi is te klein. Daarom heeft DHL Express besloten een nieuwe hub van 3800 m2 te bouwen in Courcelles, op een terrein dat eigendom is van WDP. De nieuwe faciliteit moet in de zomer van 2023 opengaan.

Het gebouw dat Verelst bouwt voor WDP komt achteraan de WDP-campus in Courcelles, naast het Europese distributiecentrum van Oregon Tools en achter de hub van… DPD. Momenteel zijn de grondwerken aan de gang, maar beide partners zijn vastbesloten om de site tijdig af te werken zodat DHL Express tegen volgende zomer in zijn nieuwe vestiging operationeel kan zijn.

Na Antwerpen en Roeselare wordt dit het derde Service Center van de nieuwe generatie dat DHL Express de afgelopen twee jaar in ons land in gebruik zal nemen. Dit gebouw (dat de hele provincie Henegouwen zal bedienen) krijgt een geautomatiseerde sorteerinfrastructuur die tot 3.000 pakketten per uur kan verwerken, maar is vooral ontworpen om koolstofneutraal te zijn. Daarom streeft het Service Center naar een hoge BREEAM-certificering, met name dankzij de zonnepanelen op het dak en de warmtepompen die de kantoren en de sorteerhal zullen verwarmen. De vestiging in Courcelles zal tevens het eerste DHL Express-gebouw in België zijn dat volledig gasloos verwarmd wordt.

Het Service Center is ook van meet af aan ontworpen voor een 100% elektrische vloot. De beschikbaarheid van de nodige elektriciteit is gegarandeerd door de ontwikkelaar WDP, en alle voorzieningen zijn geïnstalleerd om op termijn het plaatsen van een batterij mogelijk te maken, waardoor de overcapaciteit aan zelf geproduceerde groene stroom opgeslagen kan worden. “Tegen 2030 zal Courcelles bediend worden door een vloot van 60 elektrische bestelwagens”, legt Danny Van Himste, CEO van DHL Express Belux, uit. Er zijn al oplaadpunten gepland, evenals oplaadpunten voor de privévoertuigen van de werknemers.

“Dit nieuwe gebouw is ons antwoord op de opmerkelijke groei van de e-commerce sector in de afgelopen jaren. In veel opzichten is het klaar voor de volgende 15 jaar van groei. We hebben momenteel 35 mensen in dienst in Charleroi, maar binnen 3 tot 5 jaar zal dit aantal worden opgetrokken tot 70,” zegt Danny Van Himste.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo