MAN eTruck zal 800 km actieradius tegen 2024 bieden

Op de stand van MAN in Hannover was geen prototype van een waterstoftruck te zien, maar wel een preproductieversie van de eTruck, de toekomstige elektrisch aangedreven langeafstandstrekker van het Duitse merk. 

Deze MAN eTruck, zoals hij voorlopig wordt genoemd, zal de eerste klanten pas in 2024 bereiken, maar MAN heeft twee kenmerken aangekondigd die hem formidabel zullen maken: een bereik van 800 kilometer en compatibiliteit met de MCS-laadstandaard waardoor de batterijen veel sneller kunnen worden opgeladen. Voorlopig geeft MAN echter geen informatie over het type motor of batterijen dat het zal gebruiken, maar wijst er alleen op dat het vanaf 2025 zijn eigen batterijen zal produceren in Neurenberg. In de tussentijd zullen de 20 prototypes beginnen te testen met geselecteerde klanten…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo