Truckmarkt stijgt sterk in september

Het aantal registraties van vrachtwagens is in september sterk gestegen, zowel voor vrachtwagens als voor trekkers. De terugkeer naar normale produktievolumes van de twee merken van de Traton-groep is daar een factor in.

Volgens cijfers van Febiac werden in september 2022 287 bakwagens en 493 trekkers geregistreerd. Dit betekent een stijging van respectievelijk 11,6% en 40,8% ten opzichte van september 2021. Deze cijfers zijn vooral te danken aan MAN en Scania, waarvan de registraties zich eindelijk beginnen te herstellen na een moeilijke start van het jaar. De Traton-groep moest een plan B vinden voor de inkoop van verschillende soorten bekabeling die voorheen in Oekraïne werden geproduceerd. De voorraden zijn nu normaal aan deze kant en de productie in de fabrieken heeft haar normale loop hervat.

Voor de eerste negen maanden van het jaar is de markt voor rigids nog steeds gedaald met 17,7%, maar deze daling is bijzonder uitgesproken in de lichtste tonnageklassen (-38% tussen 3,5 en 6 ton, -32% tussen 6 en 16 ton). De trekkermarkt daarentegen doet het goed, met een stijging van 20,6% sinds het begin van het jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo