Conti Seafrigo geeft Antwerpse ‘cold chain’ een boost met nieuw magazijn

Conti Seafrigo Antwerp (CSA) plant de realisatie van een nieuw en duurzaam diepvriesmagazijn in de haven van Antwerpen. Op het zes hectaren grote concessieterrein aan de Nieuwe Westweg verrijst een hooogbouwmagazijn met liefst 40.000 palletplaatsen. 

Het nieuwe logistieke platform voor voeding komt voort uit een samenwerking tussen de maritieme groep Conti-Lines en koellogistieker Seafrigo. Seafrigo Antwerp NV zal instaan voor de exploitatie, behandeling en opslag van een breed assortiment gekoelde en bevroren bederfbare goederen. ​ De ontwikkeling van een diepvriesmagazijn geeft CSA de kans zijn maritieme netwerk uit te breiden. Dit project is een opsteker voor de Antwerpse ‘cold chain’: de marktvraag is groot en de zoektocht naar beschikbare ruimte is in deze niche van de logistiek urgent.

Het hoogbouwmagazijn van 25 m krijgt een uitgekiend IT-systeem (met drones) dat de veiligheid en efficiëntie van de operaties moet verhogen. Ook duurzaamheid wordt niet uit het oog verloren. Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt het gebruik van voertuigen op waterstof onderzocht.  Bovendien wordt gekeken of de restwarmte kan worden gebruikt om de eigen gebouwen te verwarmen. De nieuwbouw beantwoordt daarenboven aan het ‘very good’-label van BREEAM.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo