Vives krijgt gepimpte Volvo FH met Alumac opbouw

Recent leverden Stefaan Crombez, zaakvoerder van Alumac Construct, en Jochem Pannecoucke, technisch trainer bij Volvo Trucks dealer Nebim Groep, een ‘gepimpte’ Volvo truck af op de campus van Vives Technology in Kortrijk. Het voertuig moet het opleidingsinstituut helpen om bachelor en graduaat studenten van de opleiding autotechnologie en voertuigtechnieken sneller te laten proeven van de praktijk en de vele mogelijkheden die de truck- en carrosseriesector te bieden hebben.

De truck in kwestie is een preproductie voertuig en was al sinds vorig schooljaar aanwezig bij Vives. Initieel werd het voertuig vrij weinig gebruikt door het docententeam, omdat hij niet geschikt was om op de weg te rijden. Vives klopte bij Nebim aan om het waar nodig te adapteren. “Gezien de wens van Vives om het voertuig maximaal te benutten, bleek al snel de behoefte om ook verschillende types opbouw op dit voertuig te voorzien. Het leek het ons logisch om Alumac Construct als partner naar voor te schuiven”, zegt Jochem Pannecoucke. Nebim voorzag een PTO sturing op het versnellingssysteem en dan rustte Alumac Construct de FH uit met een onderschuivende laadklep van Dhollandia, een Hiab autolaadkraan en hydraulische kipinstallatie.

Vives docent David Demuynck: “Deze opgebouwde Volvo truck is van onschatbare waarde en creëert voor ons als docent heel wat mogelijkheden. We merken nu al dat het enthousiasme ten opzichte van zware voertuigen bij onze studenten een stuk groter is.”

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo