VIL en Comeos ontwikkelen last-mile berekeningstool

VIL en handelaarsfederatie Comeos presenteren SmartDrop, een berekeningstool die handelaars en consumenten meer inzicht moet geven in de milieu-impact van e-commerceleveringen.

De ene last mile is de andere niet en dat heeft ook gevolgen voor de milieu-impact van e-commerceleveringen. Ook de manier waarop de consument zich verplaatst om zijn pakje op te halen, bepaald de duurzaamheid. Met behulp van de berekeningstool ‘Smartdrop’ krijgt de handelaar inzicht in de impact van de verschillende leveringsopties en zal de consument ook op een uniforme manier geïnformeerd worden over de impact van zijn leveringskeuze na een online aankoop. De berekeningstool wordt ontwikkeld door VUB Mobilise en houdt rekening met verschillende externaliteiten: naast de CO2-uitstoot, wordt ook gekeken naar luchtkwaliteit, verkeerscongestie, geluidsoverlast, ongevallen en infrastructuur die de last-milelevering met zich meebrengt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo