[ADVERTORIAL] Moobiel: opbouwwerk met extra diensten aanbieden

Opbouwwerk voor alle merken, maar ook het zoeken naar mobiliteitsoplossingen voor de klant. In een notendop is dat waar het bij Moobiel om draait. Mede-oprichter en -zaakvoerder Willem Van Nevel geeft tekst en uitleg.

Dat Moobiel een relatief jong bedrijf is, betekent niet dat de twee zaakvoerders neofieten waren toen ze in 2019 van start gingen. “Als lucht- en ruimtevaartingenieur heb ik een passie voor techniek en als je geboren wordt in een automotive familie dan kan je wel stellen dat dit bedrijf op mijn lijf geschreven is”, stelt Willem Van Nevel. “Met de ervaring van opbouw in het familiebedrijf is het idee ontstaan dat er meer potentieel in dit segment zat. Dat idee werd in de praktijk omgezet en Moobiel was een feit: een specialist in opbouwwerk voor alle merken. Maar er was al snel meer.”

Mobiliteit op maat
“Aan dat opbouwwerk koppelden we het idee van ‘mobiliteit op maat’, zegt mede-zaakvoerder Van Nevel. “De klant kiest merk en model, wij van onze kant nemen dan de opbouw voor onze rekening. De dag van vandaag zijn er tal van mogelijkheden in opbouw waardoor de eindklant het bos door de bomen niet meer ziet. Wij begeleiden de klant in zijn keuze van opbouw en werken deze uit op maat. Dit gaat over keuzes van afmetingen, gewicht, materiaal, afwerking,…
De ene klant wenst de meest lichte oplossing, de andere wenst de meest robuste. En de opbouwmogelijkheden zijn ook talloos: meubelkast in diverse materialen, met of zonder laadbrug, kipper, open laadbak, gekoelde kast, isolatiewanden in gesloten bestelwagen,… We zijn een lokaal verankerde speler, maar kunnen precies hetzelfde aanbieden als de grotere actoren.”
Moobiel berust op drie pijlers: carrosserie-opbouw, de inrichting van bedrijfsvoertuigen en transport cooling. “Voor bedrijfswageninrichting zijn we onderdeel van het distributienetwerk van het merk StoreVan. StoreVan is van Italiaanse makelij en heeft een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Een modulair systeem die opnieuw op maat van de klant kan uitgetekend worden.
Daarbij kunnen we ook alle accessoires voorzien zoals vloeren en wanden, dakdragers, werklichten, materiaalkoffers, trekhaak, signalisatie,… Kortom, we vormen de wagen om tot de Moobiele werkplaats van onze klant.”
“Voor transport cooling is dan weer ons partnerschap met Daikin cruciaal”, vervolgt Van Nevel. “We plaatsen een geïsoleerde kast op een chassis-cabine of een geïsoleerde wanden kit in een gesloten bestelwagen met daarbij een koelgroep. Uiteraard is de kwaliteit van dit laatste essentieel voor het goed functioneren van het geheel. Net daarom dat we verdeler zijn van Daikin op de Belgische markt voor de koelgroep en verdeler van Lecapitaine voor de kasten. Lecapitaine is markleider in Frankrijk wat betreft geïsoleerde kasten voor 3,5 ton en heeft maar liefst 80 jaar ervaring. Deze combo zorgt ervoor dat we kwaliteit afleveren, net één van onze kernwaarden van Moobiel. En mocht het ooit fout lopen, dan halen we onze grootste troef uit de kast, de service naar onze klanten.”

Deze bakwagen met Lecapitaine kast wordt gebruikt voor gekoelde leveringen voor de Horeca.

Lindd: “Betrouwbare partner sinds jaren”
Tot midden volgend jaar wordt een lot van 21 gekoelde voertuigen geleverd. Een bestelling die illustratief is voor de duurzame samenwerking tussen Moobiel en Lindd.
“Dat we al een tiental jaar met Moobiel samenwerken spreekt wellicht al boekdelen”, legt Tom Thienpont, Zaakvoerder van Lindd, uit. “Meer in het bijzonder doen we op hun diensten beroep voor onze bakwagens van 3,5 ton die we gebruiken voor gekoelde leveringen voor de Horeca. Onze vloot bestaat voor de helft uit dergelijke voertuigen; de andere helft zijn vrachtwagens waarvoor we trouwens dezelfde koelsystemen gebruiken. Elke maand tot eind dit jaar zal nog een bakwagen geleverd worden, allen onderdeel van een globale bestelling van 21 voertuigen.”
“Voor ons ligt de grote meerwaarde van Moobiel in de geleverde service”, vervolgt Thienpont. “De kwaliteit van het gebruikte Daikin-systeem staat buiten kijf. Het is echter met de installatie en dienst na verkoop dat
Moobiel het verschil maakt. Daikin kocht Zanotti om het aanbieden van net deze koelsystemen mogelijk te maken, maar ik begreep dat ze specifiek voor bestelwagens over afzienbare tijd met een specifiek Daikin-product voor de dag zullen komen. Wellicht wordt hiermee op termijn ook een nieuw hoofdstuk van de verdere samenwerking tussen ons bedrijf en Moobiel geschreven.”


Voor bestelwagens blijft Daikin gebruik maken van het Zanotti-gamma.

Een koelsysteem, getekend Daikin
“Op zich genieten we als Daikin een grote bekendheid rond alles wat met warmte en koeling te maken heeft”, stelt Yves Glorieux, Account Manager bij Daikin. “Vooral in de maritieme wereld staan we sterk. Dat we dit koeling-systeem voor bestelwagens kunnen aanbieden, is het direct gevolg van een strategische beslissing van ons bedrijf. We raakten ervan overtuigd dat indien we onze verantwoordelijkheid wilden nemen in de volledige cold chain de focus ook op transport zou moeten komen te liggen. In die optiek werd het Italiaanse Zanotti overgenomen. De bestaande fabriek werd aan de Daikinstandaarden aangepast. Een tweede fabriek voor eigen Daikin-producten werd vlak ernaast opgetrokken. En wat dit laatste betreft heb ik het ook over een volledig eigen technologie, steunend op de knowhow die we in andere sectoren opgedaan hebben.”
“Specifiek voor bestelwagens en vrachtwagens blijven we gebruik maken van het Zanottigamma, wat ook hetgeen is dat Moobiel bij haar klanten installeert”, aldus nog Yves Glorieux. “Volgend jaar komt er echter een volledig door Daikin ontwikkeld product op de markt. Wij zijn in wezen een elektrisch bedrijf en onze koelgroepen worden, één uitzondering buiten beschouwing gelaten, dan ook op die manier aangedreven. Concreet hebben we het over een gamma koelgroepen van 2 kW tot 8 kW. De elektriciteit wordt onder andere van het voertuig zelf afgetapt, het zogenaamde ePTO-systeem, of aangedreven door een Battery pack.”


 

www.moobiel.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo