Ziegler kiest Zeebrugge als uitvalsbasis voor lijnen naar VK en Ierland

De fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge biedt volgens logistiekgroep Ziegler kansen. Ziegler opende in Zeebrugge recent een nieuwe vestiging, die vooral de ro/ro- en andere diensten van de groep richting het VK en Ierland moet faciliteren. 

De nieuwe vestiging van Ziegler in Zeebrugge heeft een oppervlakte van 9.855 m² en maakt het mogelijk om de kernactiviteiten van de Ziegler Group vanuit deze locatie verder te ontwikkelen. Er is meer dan 3.500 m² magazijnruimte in vier gebouwen die uitgerust zijn met 8 poorten, wat mogelijkheden biedt voor logistieke en opslagdiensten voor goederen die de haven passeren. De vestiging biedt ook een basis voor ro/ro, vracht naar Ierland en het Verenigd Koninkrijk zonder begeleiding. Aan de andere kant van het Kanaal staat Ziegler UK klaar, zowel in de UK met 10 vestigingen als in Ierland met locaties in Dublin & Kilkenny.

De gerenoveerde faciliteit voldoet aan de duurzaamheidseisen van de Ziegler Groep en haar programma “Ziegler. Now Even Greener.” Het is uitgerust met 511 fotovoltaïsche panelen op het dak van drie van de magazijnen, wat genoeg is om 90.000 KW per jaar te produceren. Het gebouw is ook uitgerust met een regenwateropslagtank met een capaciteit van 10.000 liter. Zowel de kantoren als de magazijnen hebben duurzame LED-verlichting, en er zijn tien oplaadpunten voor auto’s.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo