[ADVERTORIAL] Ford E-Transit: elektrisch en praktisch!

Ford Pro is de nieuwe naam voor de afdeling lichte bedrijfsvoertuigen van Ford, met bestelwagens en bijhorende diensten voor gebruikers en wagenparkbeheerders. Het eerste nieuwe voertuig dat in de nieuwe structuur gelanceerd wordt, is de 100% elektrische E-Transit.

De Ford E-Transit is beschikbaar in niet minder dan 25 versies om aan de noden van zoveel mogelijk klanten tegemoet te komen. Zo zijn er gesloten bestelwagens met enkele of dubbele cabine en meerdere lengtes en dakhoogtes, maar ook chassis-cabines, en dat alles in uitvoeringen met een MTM van 3,5 of 4,25 ton. Het maximale laadvermogen van de bestelwagen loopt daarbij op tot 1.758 kilogram

Stevig uitgerust!
De E-Transit is beschikbaar in twee uitrustingsniveaus (Base en Trend) en alle modellen zijn merkbaar beter uitgerust dan de gelijkaardige dieselversies. Zo omvat de basisversie, naast tal van intelligente rijhulp- en veiligheidssystemen, ook een elektronische temperatuurregeling, een sleutelvrij startsysteem, verwarmbare zetels, een Quickclear-voorruit en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels.
De Trend-uitvoering biedt daarbovenop standaard functies die de productiviteit verhogen, zoals het Ford Connected navigatiesysteem dat bijvoorbeeld de meest efficiënte route uitstippelt rekening houdend met de verkeerssituatie en het rijbereik. Bovendien beschikken alle E-Transits standaard over een FordPass Connect-modem, die de connectiviteit met het Ford Pro-ecosysteem verzekert en de software-updates van Ford Power-Up ontvangt om bijkomende functies en voordelen te bieden.

Krachtig en tot 317 km rijbereik
Maar het grote verschil met de ‘gewone’ Transit zit hem natuurlijk in de aandrijving. De E-Transit is uitgerust met een 135 kW of 189 kW sterke elektromotor met een koppel van 430 Nm. Indrukwekkende cijfers die zorgen voor een bijzonder aangenaam gebruikscomfort, dat bovenop de traditionele rijkwaliteiten van Ford komen. Bovendien doet hij zijn werk in alle stilte, wat zorgt voor minder stress. En uiteraard rij je met de E-Transit ook lokaal uitstootvrij.
De elektromotor wordt gevoed door een batterij met een capaciteit van 68 kWh, goed voor een rijbereik tot 317 kilometer (WLTP). Het batterijpakket zit bovendien onder de laadvloer ingebouwd, waardoor het geen impact heeft op het laadvolume! De batterij voedt bovendien ook de unieke ProPower Onboard-functie van Ford. Die biedt stopcontacten in de cabine en de laadruimte met een vermogen tot 2,3 kW, bijvoorbeeld om om werkmateriaal van stroom te voorzien of op te laden.

Onklopbare gebruikskost
Naast de praktische kant van de Ford E-Transit is er ook de lagere gebruikskost. Naast een aanzienlijke besparing op de brandstofkost schat Ford Pro dat de gebruikskosten voor onderhoud en herstellingen 40% lager zullen liggen dan bij vergelijkbare dieselmodellen.
De Ford E-Transit is in België beschikbaar vanaf € 56.825, inclusief 8 jaar of 160.000 km garantie op het hoogspanningssysteem.

 


Geconnecteerd voor een optimale inzetbaarheid
Kopers van de Ford E-Transit krijgen toegang tot een aantal geconnecteerde diensten die ervoor zorgen dat hun voertuig altijd paraat staat. Zo is er standaard een levenslang abonnement op FordPass Pro of Ford Pro Telematics Essentials en een jaar lang toegang tot het laadnetwerk ‘Blue Oval Charging Network’. Fleetklanten krijgen bovendien een jaar lang gratis toegang tot Ford Pro E-Telematics.

 


Behalve een 2,3 kW ProPower Onboard stopcontact verschilt de laadruimte niet van die van een ‘normale’ Transit.

 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo