Peterbilt stelt de chauffeur (echt) centraal

De Amerikaanse fabrikant Peterbilt, een dochteronderneming van de Paccar-groep, heeft zojuist een prototype van een vrachtwagen gepresenteerd die een hele reeks innovaties combineert. Deze SuperTruck II kenmerkt zich door de centrale zitpositie in de cabine.

De chauffeur beschikt daarom over een perfect symmetrisch dashboard met twee grote schermen aan weerszijden van het stuurwiel, terwijl een centraal scherm informatie weergeeft die rechtstreeks verband houdt met het rijden. Het directe zicht wordt verzorgd door een panoramische voorruit, terwijl de motorkap vooraan veel korter is dan bij een traditionele Class 8. Er zijn dus veel minder dode hoeken, terwijl het indirecte zicht wordt verzorgd door camera’s. De bestuurdersstoel draait in beide richtingen.

Mechanisch heeft deze Peterbilt SuperTruck II een Cummins licht hybride aandrijfmijn. Het is ook uitgerust met een systeem voor de terugwinning van residuele warmte.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo