Prologis ziet huurinkomsten met 14,3% stijgen in derde kwartaal

Vastgoedontwikkelaar Prologis zag een goed derde kwartaal in zijn  Europese activiteiten. De bezettingsgraad bleef hoog, maar in een veranderende macro-economische omgeving ligt de focus op het anticiperen op de behoeften van de klanten, met name op het gebied van energie, arbeid en duurzaamheid.

De totale portefeuille van Prologis omvat aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar 22,2 miljoen vierkante meter. Het verhuurd oppervlak beslaat 810.211 vierkante meter. Prologis noteert een stijging van de huurinkomsten met 14,3%. Vooral de deals met Transeco en Stark Future S.L. in Frankrijk, en met CEVA Logistics in Born sprongen in het oog. Prologis zette in het derde kwartaal ook enkele nieuwe initiatieven in gang. Er zijn 12 nieuwe ontwikkelingsprojecten gestart in het derde kwartaal, bestaande uit een totale verhuurbaar oppervlak van 296.658 vierkante meter in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk: vier build-to-suit-projecten van in totaal 52.604 vierkante meter, naast acht speculatieve projecten van in totaal 054 vierkante meter als reactie op de toenemende vraag van klanten. Prologis Europe verwierf dit kwartaal 144 panden met een totaal verhuurbaar oppervlak van 1.155.158 vierkante meter langs strategische logistieke corridors in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kocht Prologis Europe twee grondpercelen met een totaal oppervlak van 198.987 vierkante meter in Frankrijk en Slowakije.

In de Benelux waren de opvallende ontwikkelingen 300.000 vierkante meter in Amsterdam, Rotterdam en Brussel via de overname van Crossbay, naast 16.000 vierkante meter in Zaventem en 9.900 vierkante meter in Utrecht.

Het derde kwartaal was dus best geslaagd voor Prologis. De bedrijfsleiding is evenwel beducht voor wat de toekomst brengt. De aanhoudende oorlog en de groeiende energie-uitdagingen in Europa blijven top-of-mind. In de toekomst wordt werken aan duurzaamheid en energiezuinigheid nog belangrijker voor Prologis.

 

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo