Fiege vestigt zich in site van Prologis

Logistiek dienstverlener Fiege verhuist een deel van zijn activiteiten van Duitsland naar de site Boom DC2 in België. Projectontwikkelaar Prologis verhuurt zo 25.000 m² van dit nieuwbouwcomplex op lange termijn.

Zodra de site klaar is in april 2024, zal Fiege de activiteiten verhuizen van een Duitse site naar Boom. “We zijn erg blij dat we een sterk partnerschap zijn aangegaan met Prologis, die de uitdagingen binnen onze business begrijpt. Met deze nieuwe operationele basis bieden we een strategische locatie in het hart van Europa die tegemoetkomt aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame infrastructuur,” zegt Koen Verschoren, operations director België bij Fiege. Volgens een aantal goed ingelichte bronnen vertegenwoordigt deze transactie een soort record voor de regio, aangezien ze werd afgesloten voor een huurprijs van 68 euro / m2 / jaar, de hoogste ooit genoteerd in de buurt van Antwerpen.

Energiepositief

Met Boom DC2 realiseert Prologis een volledig elektrische faciliteit. Meer dan 4.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,7 megawatt, gecombineerd met warmtepompen, energiezuinige LED-verlichting en isolerende ramen met driedubbel glas, maken het gebouw volledig energiepositief. Er wordt meer energie opgewekt en aan het net geleverd dan er wordt verbruikt.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo