TVH laat nieuw distributiecentrum plaatsen in Waregem

TVH, de specialist in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, investeert in een nieuw distributiecentrum voor zijn logistieke afdeling. Doel is om het vanaf 2026 in gebruik te nemen.

De West-Vlaamse multinational zal uitbreiden met 50 000 m², waardoor het distributiecentrum met zijn 30 meter hoogte het grootste van TVH wordt. De strategische expansie komt er in de eerste plaats om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo verdriedubbelde het aantal dagelijks verzonden pakketten van 8 000 in 2016 naar 27 000 in 2023.

CEO Dominiek Valcke benadrukt het belang van deze stap: “We willen met deze logistieke capaciteitsverhoging enerzijds een antwoord bieden op de huidige noden en anderzijds ons verder voorbereiden op de groeiende vraag. We slagen er momenteel heel goed in om vanuit Vlaanderen onderdelen te verzenden naar 180 landen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was dan ook een logische zet.”

TVH streeft ernaar om het nieuwe pand vanaf 2026 in gebruik te nemen. Alheembouw is aannemer voor het project. Een brug over de weg zal de twee grootste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.

Op de foto v.l.n.r.: Tom Verbeke (TVH), Bart Reyntjes (TVH), Luc Rasschaert (TVH), Mark Oosterlinck (CFO TVH), Dominiek Valcke (CEO TVH), Peter Temmerman (Gedelegeerd bestuurder, Alheembouw), Egon Braem (Directeur Industrie, Alheembouw), Marc Jonckheere (TVH), Dries Goessaert en Xavier Beyens (Architecten- en Ingenieursbureau D’Hondt Beyens Goesaert) 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo