Prologis brengt economische impact in kaart: “3% van alle goederen passeert via Prologis-faciliteiten”

Economische statistieken vind je in dit eindejaarsseizoen in alle mogelijke vormen. Vastgoedinvesteerder Prologis heeft alvast een originele manier gevonden om zijn economische impact voor te stellen. Gebaseerd op een onderzoek van studiebureau Oxford Economics werden in het afgelopen jaar goederen ter waarde van zo’n 3 procent van het wereldwijde Bruto Nationaal Product (BNP) behandeld in logistieke sites van Prologis. 

Volgens het rapport “The Future Flow of Goods” stroomt 2,8% van het bruto binnenlands product (BBP) van de wereld via een Prologis-pand. Dat betekent dat bijna 3% van alle wereldwijd geproduceerde en verkochte goederen kwam via een Prologis-logistiekpand in 2022.

Voor wat België betreft is het rapport als volgt: 2,5% van het BNP in België bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis-warehouse zijn geweest. Deze goederen hebben een waarde van 15 miljard dollar. De directe werkgelegenheid betrokken bij activiteiten in Prologis-magazijnen in België in 2022 is 6.585, een stijging van 112% ten opzichte van 2020. Op Europese schaal zijn de cijfers nog uitgesprokener:  3,1% van het BNP van de 12 Europese landen waar Prologis actief is, bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis-warehouse zijn geweest. Deze goederen hebben een waarde van 541 miljard dollar. Wereldwijd werken volgens de studie van Oxford Economics liefst 1,1 miljoen mensen onder een ‘Prologis-dak’, een stijging van 25% ten opzichte van 2020.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo