Renault Trucks voegt twee functies toe aan Optifleet

Optifleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Renault Trucks, wordt verrijkt voor 2023 met twee nieuwe modules: Health (om het onderhoud beter te plannen) en Safety (om gebeurtenissen met betrekking tot de veiligheidssystemen van het voertuig te volgen).

De twee nieuwe modules komen bovenop de drie bestaande modules (Check om het verbruik te optimaliseren en de rijstijl te analyseren, Map voor real-time geolocatie en Drive om de rij- en rusttijden te controleren). Elke module kan onafhankelijk van de andere worden geactiveerd.

De nieuwe Health-module stuurt rapporten van de verklikkerlampjes op het dashboard naar het Optifleet-portaal of via e-mail. Zo kan de vlootbeheerder onderhoudswerkzaamheden plannen en anticiperen op mogelijke stilstand. De nieuwe veiligheidsmodule controleert gebeurtenissen met betrekking tot het Advanced Emergency Braking System (AEBS), het Electronic Stability Program (ESC) en het Lane Departure Warning System (LDWS). Het detecteert bijvoorbeeld overmatig remmen of versnellen en verfijnt zo de informatie in de module Controle. Deze twee nieuwe modules zijn alleen beschikbaar op Renault Trucks T, C en K.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo