Renault Trucks bouwt nieuw logistiek platform in Lyon

Renault Trucks heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een nieuw wereldwijd distributiecentrum voor reserveonderdelen in Lyon Saint-Priest. Dit gebouw met positieve energie zal een oppervlakte van 46.000 m2 beslaan en in 2028 zijn deuren openen.

Het nieuwe logistieke centrum vertegenwoordigt een totale investering van 132 miljoen euro en zal het huidige gebouw in Vénissieux vervangen, dat niet meer aangepast is aan de milieu- en operationele eisen. Het komt op de huidige locatie van de assen- en bruggenfabriek, die in 2025 naar Vénissieux verhuist, dichter bij de motorenfabriek.

Het nieuwe distributiecentrum zal plaats bieden aan bijna 500 werknemers en zal verdeeld zijn in verschillende ruimtes: een standaard opslagruimte, een volledig geautomatiseerde ruimte voor kleine onderdelen, een ruimte voor de opslag van batterijen en 4.000 m2 kantoren.

Het wordt een positief-energiegebouw: fotovoltaïsche panelen voorzien in de hernieuwbare elektriciteitsbehoefte (onder andere voor het opladen van elektrische voertuigen en vrachtwagens), maar kunnen ook elektriciteit leveren aan naburige gebouwen.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo