Opvallende MS-RT versies van de Ford Transit Custom en Ranger

Ford heeft nieuwe sportieve varianten voorgesteld van zijn Transit Custom en Ranger. Die zullen door het Britse MS-RT gebouwd en rechtstreeks bij de Ford-dealer kunnen worden. De leveringen starten midden dit jaar.

Met de nieuwe MS-RT-versie krijgt de Transit Custom er een nieuwe topuitvoering bij, één met een bijzonder opvallende look. Daarvoor zorgen nieuwe bumpers, spoilers en wielkastverbreders die plaats bieden aan 19-duims velgen en een grotere spoorbreedte. Ook het interieur is bijzonder verzorgd, met unieke kuipzetels en een specifieke afwerking.

De Transit Custom MS-RT zal niet enkel verkrijgbaar zijn met een dieselmotor (150 of 170 pk, ook als AWD), maar ook als plug-in hybride en als 100% elektrische E-Transit Custom. Die laatste krijgt zelfs een vermogensboost, met 285 pk (210 kW) op de achterwielen. Op dit moment is er keuze uit een gesloten bestelwagen of Multi-use met dubbele cabine, en dat met standaard of lange wielbasis. Prijzen voor de Transit Custom MS-RT beginnen bij € 59.575 exclusief BTW.

Ranger MS-RT

Net als bij de Transit Custom is dit niet de eerste MS-RT uitvoering van de Ranger, maar het concept is wel volledig anders dan bij de vorige generatie. Het Ranger-gamma bevat immers al een straffe en offroad-georiënteerde Raptor, en dus ligt de nieuwe Ranger MS-RT net lager bij de grond voor betere wegligging op het asfalt en vooral ook een sportievere look. Daarvoor zorgen ook een een nieuwe neus, een breder koetswerk en 21-duims velgen. Onder de motorkap zit bij de Ranger MS-RT steeds de 240 pk sterke V6 diesel met een koppel van 600 Nm, gekoppeld aan een 10-traps automaat. In tegenstelling tot bij de Raptor, blijft het sleepvermogen van de MS-RT behouden op 3.5 ton. Qua prijs zal de Ranger MS-RT met zijn 3.0 V6 tussen de prijzen van de Raptor 2.0 en 3.0 in zitten.

De MS-RT uitvoeringen van beide modellen zullen voortaan in kleine series gebouwd worden in het Britse Dagenham (voorheen in Wales), wat de levertijden kort moet houden. Bovendien zullen ze als volwaardig model in de Ford Pro-catalogus staan, eerder dan als optiepakket, wat het bestellen, leveren en de naverkoop vlotter moet laten verlopen.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo