Games helpen nieuwkomers te integreren in logistiek

Met het project ‘Gamification in Logistics’ wil VIL nieuwkomers op een laagdrempelige manier integreren op de werkvloer. Een proefproject bij zestien bedrijven moet nagaan op welke manier de serieuze speltechnieken en -principes helpen bij de integratie van de nieuwe werkkrachten. 

‘Gamification’, het inzetten van educatieve games in de opleiding van nieuwe werkkrachten, moet volgens het VIL een antwoord bieden op de uitdagingen die gepaard gaan met het opleiden van (anderstalige) nieuwkomers. In dit VIL-project zullen bedrijven ontdekken hoe games, digitale media en verschillende leer- en beheerplatformen ingezet kunnen worden om medewerkers op een laagdrempelige manier op te leiden en mee te nemen in de bedrijfscultuur. Uitdagingen en beloningen stimuleren de spelers om op een toegankelijke manier bij te leren en informatie te onthouden. VIL zal in dit project minimaal twee modulaire games ontwikkelen waarmee bedrijven zelf een aantal opleidingen aan kunnen koppelen. Daarnaast zal er een stappenplan ontwikkeld worden voor de toepassing van gamificationstrategieën voor logistieke bedrijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo