Featured Video Play Icon

[VIDEO] Xwift wil uitgroeien tot een top 10 transportbedrijf in België

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport Flinstone of J&V Sneltransport kaderen in de buy-and-build strategie en moeten ervoor zorgen dat Xwift uitgroeit tot een top 10 transportbedrijf in België.

Voor haar wagenpark, bestaande 165 vrachtwagens, vertrouwt Xwift sinds jaar en dag op de kwaliteit en dienstverlening van MAN, en op concessiehouder Neyt Trucks die recht tegenover het Xwift-hoofdkantoor in Nazareth is gevestigd. Recent bestelde de transporteur nog 17 nieuwe trekkers bij MAN, die zowel nationaal als internationaal zullen worden ingezet voor o.a. koeltransport, ADR- en snelvervoer. Ook zullen een aantal voertuigen uitgerust worden met meeneemheftrucks.

Ampe Trucks, met vestigingen in Doornik en Olsene, is al sinds dag 1 de vaste huisleverancier van Xwift voor alles wat bestelwagens betreft. Xwift bestelt jaarlijks meer dan 15 voertuigen en doet hiervoor beroep op de 70 jaar expertise van het familiebedrijf. Xwift onderhoud en herstelt z’n wagenpark inhouse, maar voor alle originele parts werkt het nauw samen met Ampe Trucks. Complexe herstellingen of hogere techniciteit worden eveneens uitgevoerd door de Renault Trucks dealer. Het wagenpark van Xwift bestaat uit 40 bestelwagens, voornamelijk het model Master.

Al sinds de oprichting werkt Xwift nauw samen met Chanterie Dekzeilen uit Deinze: zij verzorgen de branding van het transportbedrijf op zowel dekzeilen voor huiftransport als via bestickering van box-, koel- en bestelwagens.

Samen sterk staan, is natuurlijk niet alleen belangrijk bij fysiek werk: ook de juiste software is vandaag cruciaal voor een optimale samenwerking. In de transportsector willen zowel de eigen medewerkers alsook de klanten van een bedrijf als Xwift vlot orders kunnen boeken en leveringen volgen: de oplossing lag voor hen bij transport software leverancier Go4Logistics.

Dankzij de verschillende overnames telt Xwift intussen meer dan 300 medewerkers. Om rekruteringscampagnes gericht te verspreiden, doet Xwift een beroep op de expertise van HeadCount. Of ze nu nieuwe mensen aantrekken dan wel samenwerken met externe partners – bij Xwift beseffen ze als geen ander dat je het verst raakt als je de krachten bundelt.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo