VPD wordt vaste partner van MediaMarkt

VPD is sinds kort een vaste partner geworden van de Duitse winkelketen MediaMarkt in België. De Transporteur van het Jaar 2023 heeft dit te danken aan de manier waarop hij MediaMarkt hielp de explosieve toename van e-commerce bestellingen in 2020/2021 op te vangen.

“Tijdens de eerste lockdown kende MediaMarkt, zoals zovele retailers, een explosieve groei in hun e-commerce volumes. MediaMarkt integreerde in snel tempo naadloos de fysieke winkels, de B-to-B verkoop en de onlinewinkel om zo de klanten uitgebreide mogelijkheden bieden bij het kopen van een product. Hierdoor werd de vraag naar extra last mile capaciteit groter. Zo kwamen ze bij VPD terecht. Wij slaagden erin snel te schakelen om home deliveries op te starten”, legt CEO Steven De Bruyn uit.

“Ondertussen mogen we ons al drie jaar trotse partner noemen van MediaMarkt. Na een positieve en uiterst boeiende samenwerking besliste MediaMarkt in het voorjaar van 2022 om VPD een groter deel van hun last mile leveringen toe te vertrouwen. Naast een deel van de e-commerce, leiden we nu ook de thuisleveringen en installaties voor alle MediaMarkt vestigingen in goeie banen. Onze teams gaan dagelijks langs in de filialen van MediaMarkt om orders op te pikken die we daags nadien, of op een ander gekozen tijdsstip door de eindklant, bezorgen en installeren. Onze techniekers kijken ter plaatse eerst de ruimte na waar het toestel, vrijstaand of inbouw, dient geïnstalleerd te worden. Wanneer alles veilig en conform is, wordt het toestel uitgeladen en uitgepakt in de ruimte. Ze sluiten water, elektriciteit en afvoer netjes aan en testen of het toestel goed werkt. Voor tv’s worden indien nodig muurbeugels geplaatst, wordt alle randapparatuur met het toestel verbonden, wordt het toestel getest en de zenders geprogrammeerd. Het verpakkingsmateriaal en het oude toestel nemen we uiteraard terug mee.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo