Fast Track project wordt uitgerold in Oost-Vlaanderen

Het Fast Track C/CE-project, dat door verschillende partners met financiële steun van de provincie Limburg is opgezet, heeft al 170 vrachtwagenchauffeurs opgeleid en in de sector geïntegreerd. Dit project gaat nu ook in Oost-Vlaanderen van start.

Het project Fast Track C/CE richt zich in eerste instantie naar werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dat zijn onder andere mensen die langdurig ziek zijn, of nog niet voldoende Nederlands spreken. We mikken ook op zij-instromers, die al aan het werk zijn en graag een carrièreswitch maken”, zegt Gino Withofs, voorzitter Scholing vzw. De partners (met name VDAB en de vzw Scholing) zorgen voor een versneld opleidingsprogramma dat gratis is voor werkzoekenden dankzij de financiële steun van de provincie. Als extra ondersteuning voorziet VDAB een voortraject waar de taal centraal staat. Daarnaast is er een aparte opleiding voor de zij-instromers,

In de provincie Limburg start binnenkort de derde editie van dit opleidingsprogramma en in Oost-Vlaanderen zullen minstens 10 kandidaten hun rijbewijs C/CE behalen door de provinciale subsidie van 75.000 euro. De ervaring leert ook dat alle chauffeurs die hun rijbewijs halen via het Fast Track-programma snel een baan vinden. Ze krijgen dan gedurende enkele weken een peter of meter,  zodat ze zich snel kunnen inwerken.

Freddy Van Malderen, provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen kijkt trots naar deze samenwerking: “Vanuit VDAB zeggen we al jaren: ‘opleiden is het nieuwe rekruteren’. Of dat op de opleidingsvloer bij ons gebeurt, of bij partners is minder belangrijk. Wat wel belangrijk is, is de samenwerking die we met sterke partners zoals Scholing vzw en de provincie Oost-Vlaanderen hebben. Ons motto is en blijft daarom: #samensterkvoorwerk”

“De succesvolle formule van Fast Track C/CE uitrollen over Vlaanderen. Onze wens is uitgekomen. Laat Oost-Vlaanderen de spits afbijten. Wij blijven ijveren bij de andere provincies om via ons re-integratietraject werklozen en zij-instromers onze sector van Transport en Logistiek in te loodsen met het kosteloos begeleiden naar een rijbewijs CE.” gaat Gino Withofs, voorzitter Scholing vzw, verder.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo