Heftruckchauffeurs nemen het op tegen elkaar in ‘Safety Battle’ op 9 maart

A-SAFE, VDAB, Hilaire Van der Haeghe, Sioen, Febelsafe en mediapartner Transportmedia organiseren op 9 maart de eerste editie van de ‘Safety Battle.’ Dat is een ludiek toernooi waarin de heftruckchauffeurs in verschillende proeven hun behendigheid kunnen tonen. De initiatiefnemers willen de mensen achter het beroep uitdrukkelijk in de bloemetjes zetten en de aandacht vestigen op het belang van een veilige werkomgeving. 

Heftruckchauffeur blijft een knelpuntberoep. Op dit moment zijn er in ons land liefst 2.000 openstaande vacatures voor deze beroepscategorie. Tegelijkertijd is het een stressvolle baan met een groot risico op ongevallen. Liantis registreerde in 2022 meer dan 1.500 incidenten met heftrucks. De initiatiefnemers achter de ‘Safety Batlle’ willen de heftruckchauffeur in de kijker zetten. “Het is een fantastische baan die impact heeft op elke consument. Elk product dat over de toonbank gaat, is uiteindelijk vervoerd met een heftruck, of het nu gaat om ruwe grondstoffen, halffabricaten of de nieuwste schoenen die je online hebt besteld. Goede afspraken in magazijnen en geluids- en lichtsignalen kunnen werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt en zo de veiligheid van de heftruckchauffeurs vergroten”, klinkt het.

Op 9 maart wordt de Safety Battle West-Vlaanderen geïntroduceerd. In de eerste safety battle dagen vier partners hun klanten uit voor een reeks spelletjes waarbij precisie, snelheid en doeltreffendheid cruciaal zijn. In het hoofdkwartier van VDAB in Rekkem werden 3 opdrachten uitgestippeld. Deze worden nauwlettend in de gaten gehouden door een professionele jury. Ook een ’theoretische’ proef hoort bij het toernooi.

“Het is een goed moment om stil te staan bij hoe we de veiligheid op de werkvloer kunnen verhogen, iets wat vaak wordt onderschat door de buitenwereld”, zegt Dries Aneca, sales manager bij  A-SAFE

Inschrijven doe je via deze link. 

Lees alles over A-Safe BVBA

A-Safe BVBA

video

We Are Champions (seizoen 8, afl 2) – Logistics.TV 40 (Kanaal Z)

In de vorige aflevering van ‘We Are Champions’ kroonde Luc De Schryver zich tot kampioen in het geblinddoekt heftruck rijden. Vandaag strijden Jef Bouwens en Johnny Boden om de koppositie in het klassement van hem over te nemen. Om de opdracht van vandaag te winnen, zullen de deelnemers de hoogste toren moeten stapelen met Topa-dozen. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo