Wallonië maakt 1 miljoen euro vrij voor vrachtvervoer

De Waalse regering heeft besloten 1 miljoen euro vrij te maken voor innovatieve projecten op het gebied van vrachtvervoer. Het geld, dat afkomstig is uit het Waalse herstelplan, zal echter niet worden gebruikt om vervoerders te steunen die emissievrije vrachtwagens willen aanschaffen.

Op initiatief van Philippe Henry (minister van Mobiliteit) gaat de helft van het budget naar innovatieve mobiliteitsprojecten. De projectoproep wordt in het vierde kwartaal van 2023 gelanceerd door Logistics in Wallonia en SPW Mobilité & Infrastructure. Er zullen 8 thema’s centraal staan (circulaire logistiek, interoperabiliteit en veiligheid van systemen, data-analyse en intelligentie, duurzame logistiek en duurzaam transport, stadslogistiek, transportefficiëntie en -veiligheid, multimodale ketens en beschikbaarheid van infrastructuren ten dienste van de gebruikers). Elk project moet worden geleid door een consortium van ten minste twee entiteiten, die bedrijven, verenigingen, opleidings- of onderzoeksinstellingen kunnen zijn. Een Waals transportbedrijf dat beslist om een elektrische vrachtwagen aan te kopen, komt dus strikt genomen niet in aanmerking…

Daarnaast ontvangt Logistics in Wallonia 100.000 euro voor bedrijfsondersteunende projecten en SPW Mobilité et Infrastructures 400.000 euro om strategische studies uit te voeren en zijn diagnostische, plannings- en opleidingsinstrumenten voor goederenmobiliteit in Wallonië te versterken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo