[INTERVIEW] Gosselin Moving reorganiseert zijn transportactiviteiten

Vorige week kondigde Gosselin Moving de overname aan van het Duitse Frey & Klein, dat als onderaannemer transportdiensten voor Gosselin uitvoerde. Volgens Marcel Jörg (CEO van Gosselin Moving) is het voor de verhuisspecialist essentieel om dit proces verder te re-integreren.

Frey & Klein is een middelgroot bedrijf (omzet van €9 miljoen), maar het is de typische partner aan wie Gosselin Moving de uitvoering van zijn verhuis- en transportactiviteiten heeft toevertrouwd. “Toen ik vijf jaar geleden bij Gosselin Moving begon, was er nog maar één vrachtwagen in de vloot in België”, herinnert Marcel Jörg zich. “Vandaag besteden we nog steeds 65% van onze operaties uit, maar ik zou dat percentage graag zien dalen tot 30%.”

Marcel Jörg noemt drie belangrijke redenen voor deze behoefte aan re-internalisatie: “De eerste reden is de noodzaak om de activiteiten die waarde toevoegen aan onze service beter te integreren. Laden, verpakken en lossen zijn activiteiten die specifieke knowhow vereisen en die in grote mate de tevredenheid van onze klanten bepalen. Ten tweede moeten we ervoor zorgen dat we onder alle omstandigheden voldoende capaciteit hebben. We zullen altijd een zekere mate van uitbesteding behouden, vooral voor alle overzeese verhuizingen, maar ook tijdens de zomer, die onze piek is. Deze beheersing van de transportcapaciteit zou ons ook in staat moeten stellen om onze kosten beter te beheersen: in het verleden waren we het slachtoffer van grote prijsstijgingen toen de transportmarkt erg actief was”. Aangezien de business van Gosselin Moving voornamelijk bestaat uit telkens andere opdrachten, gelden inderdaad spotmarktprijzen.

De derde reden heeft te maken met de evolutie van de business zelf: “De trend gaat duidelijk in de richting van kleinere ladingen. Mensen bewaren minder spullen – denk bijvoorbeeld aan boeken – en laten IKEA-meubels meestal ter plaatse. Voor ons betekent dit dat we meer verschillende ladingen in hetzelfde voertuig moeten samenbrengen. We hadden de systemen om dit te beheren, maar nu we onze eigen vloot hebben, kunnen we het ter plaatse beter organiseren… en onze winstmarge verhogen.”

De vloot van Gosselin Moving is nu verdeeld over Deurne en Simmern, het hoofdkantoor van Frey & Klein in de Duitse regio Hünsruck.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo