FB Logistics: “Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs”

“Onze vrachtwagenchauffeurs zijn de motor van ons bedrijf, ons uithangbord en onze ambassadeurs.” Dat zegt Christophe Vandenberghe, Branch Manager van FB Logistics. “Het zijn onze chauffeurs die zorgen voor de uitstraling van FB Logistics zowel op de weg als bij de klanten. Daarom worden onze chauffeurs extra in de watten gelegd op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.”

FB Logistics werd in 2005 opgestart door Patrick Boketi en heeft nu een vloot van 40 trekkers en 100 trailers. “We zijn gevestigd in Melsbroek (Brucargo) en zetten kwaliteit op de eerste plaats”, zegt Christophe. “Dat is belangrijker dan enkel grote volumes rijden. We zijn vooral actief in de leveringen en afhalingen van luchtvracht binnen de Benelux voor volle ladingen van A naar B. Daarnaast doen we ook dedicated slottransporten en rijden we voor klanten in de industrie, de lifestyle en de farma. Door de grote vraag stellen we ook voertuigen met chauffeurs ter beschikking voor klanten die er nood aan hebben of die zelf niet de nodige knowhow of middelen hebben om transporten of shuttlewerk uit te voeren. Dit ontlast hen van de soms toch wel complexe procedures en deadlines in het transport.”

In 2016 startte FB Logistics ook met transport van farmaceutische goederen. “We zijn gestart met drie farmatrailers, intussen hebben we er vijftien en hebben we allerlei certificaties hiervoor behaald. Daarnaast hebben we ook een TAPA TSR1-certificering voor beveiligd transport van waardevolle of kritieke goederen. Niet enkel het kantoorpersoneel, maar ook de chauffeurs worden continu getraind om te voldoen aan de wettelijke eisen om deze transporten uit te voeren.”

Actros

De chauffeurs van FB Logistics komen vooral uit het Brusselse. “Ieder heeft zijn eigen vrachtwagen”, zegt Christophe. “Enkel in geval van nood of tijdens vakanties is het mogelijk dat er eens een andere chauffeur mee rijdt. De trekkers komen altijd naar de hoofdzetel in Machelen. Dat is veiliger voor de voertuigen en bovendien kunnen de meeste chauffeurs hun trekker toch niet parkeren waar ze hun woonplaats hebben. De vloot van gemotoriseerde voertuigen bestaat uitsluitend uit Mercedes-Benz Actros trekkers met alle mogelijke comfort- en veiligheidsvoorzieningen.”

“Nieuwe chauffeurs komen hier meestal via mond-tot-mond reclame. Als we iemand aanwerven, doen we zelf de screening en het achtergrondonderzoek en zorgen we zelf voor de opleidingen vakbekwaamheid (Code 95). Het uurloon dat we aanbieden is conform de markt. Daarnaast krijgen de chauffeurs ook maaltijd- en ecocheques en staan we in voor de kosten van alle opleidingen en het materiaal en de kledij die nodig zijn voor de job.”

“C-chauffeurs zijn moeilijker te vinden”

Naast de chauffeurs die rijden met de trekker-opleggers heeft FB Logistics enkele chauffeurs die met een bakwagen distributieritten uitvoeren voor klanten. “Die C-chauffeurs zijn momenteel moeilijker te vinden omdat het werk fysiek iets zwaarder is en er minder dagelijkse diensttijd is”, zegt Christophe. “Vaak ook willen die chauffeurs doorstromen naar het CE-rijbewijs omdat de looncondities iets aantrekkelijker zijn.”

Christophe heeft het grootste respect voor alle chauffeurs. “Het zijn zij die er tijdens de coronaperiode voor zorgden dat de winkels beleverd werden en de economie bleef draaien”, zegt hij. “Daarom is het belangrijk om de truckers eens goed in de watten te leggen tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur waar we nu voor de derde keer aan deelnemen.”

“Tijdens de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur lieten we een frituur naar hier komen, het jaar daarop stond hier een winterbarbecue. Dit jaar gaan we ’s ochtends starten met een foodtruck die vanaf 7 uur warme dranken en wat voeding aanbiedt. Ook chauffeurs van andere bedrijven die hier komen laden of lossen, kunnen daar mee van genieten.”

Niet enkel op donderdag 14 december, ook op andere momenten legt FB Logistics zijn chauffeurs in de watten. “Een andere traditie is onze jaarlijkse barbecue eind juni waarmee vele chauffeurs hun welverdiende vakantie inzetten”, besluit Christophe.

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo