Piaggio wordt elektrisch

De Piaggio Porter, een stadsvoertuig bij uitstek, lijdt momenteel onder het ontbreken van elektrische aandrijving. Daar komt over een jaar verandering in, dankzij een overeenkomst tussen de Italiaanse fabrikant en de Chinese fabrikant Foton.

De Piaggio Porter NP6, gebouwd in de Piaggio-fabriek in Pontedera (Italië), is gebaseerd op een Foton-model. De twee fabrikanten zijn daarom nauw met elkaar verbonden. De overeenkomst die afgelopen donderdag in Peking werd ondertekend, voorziet in de lancering van twee elektrische voertuigen, waarvan de specificaties niet bekend zijn gemaakt. Piaggio en Foton verklaren alleen dat het laadvermogen meer dan een ton zal blijven. De elektrische Porter NP6 zal, net als zijn grote broer met dual-fuel motor, ook profiteren van nieuwe passieve en actieve veiligheidssystemen en ‘innovatieve cyberbeveiligingsoplossingen’.

Lees alles over FUSO (Beherman Motors)

video

Beherman Motors mikt op het mid-mile en lastmile segment

Als we Piaggio zeggen, zeggen we in één adem ook Vespa. Maar de Italianen richten nu ook hun pijlen op een commercieel bedrijfsvoertuigengamma en dat resultaat in de gloednieuwe Piaggio Porter NP6. Deze citytruck, die bestuurt mag worden met een rijbewijs B, blinkt uit in zijn compactheid met een hoog laadvermogen en een milieuvriendelijke LPG […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo