15 Mercedes Actros 6×2 voor Transport Robbyns

Transport Robbyns uit Puurs-Sint-Amands heeft de laatste exemplaren van een bestelling van 15 Mercedes Actros 2646 in ontvangst genomen. Bijna de helft van de vloot van het bedrijf draagt nu de beroemde ster.

De nieuwe Actros trekkers zijn 2646 6×2’s. Kurt Robbyns, de baas van het bedrijf, legt zijn keuze uit: “Ik heb voor 6×2’s gekozen vanwege de gewichtsverdeling op de assen. Deze voertuigen worden ingezet voor nationaal en internationaal transport van zeecontainers, voornamelijk tussen de haven van Antwerpen en tal van bestemmingen in heel Europa. Waarom Mercedes? Ik ben 3 jaar geleden met Mercedes begonnen en we zijn er heel tevreden over. Vandaar de bestelling die we net gekregen hebben. Nu zijn 20 voertuigen van een vloot van 45 stuks van Mercedes, de rest is DAF. Een van de sterke punten van het Duitse merk is het onderhoudscontract dat erg goed werkt. Maar als ik kies om te investeren, is het niet zozeer het merk dat telt als wel de nabijheid van de dealer. Bij Mercedes kunnen we rekenen op Garage Hedin Automotive in Sint-Niklaas, niet ver van onze gebouwen. Op het gebied van uitrusting heeft Kurt Robbyns gekozen voor alle veiligheids- en comfortvoorzieningen voor de bestuurder. Een bijzonderheid: Kurt Robbyns koos voor een combinatie van een CornerEye-camera en conventionele buitenspiegels, die volgens hem zeer effectief zijn tegen dode hoeken, “want met een CornerEye-camera in combinatie met een achteruitrijcamera zijn er te veel schermen in de cabine en dat kan vervelend zijn voor de bestuurder”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo