Featured Video Play Icon

[VIDEO] Logistiek Centrum Zwevegem en Stow bekroond als Baanbrekers

Op de vierde editie van Baanbrekers, georganiseerd door Multimodaal.Vlaanderen, gingen Logistiek Centrum Zwevegem en Stow Group met prijzen aan de haal. Dit hadden zij te danken aan hun inspanningen om wegtransport naar de binnenvaart te verplaatsen.

Logistiek Centrum Zwevegem (LCZ) en Stow Group zijn verkozen tot respectievelijk Baanbrekende Dienstverlener en Baanbrekende Verlader van het jaar 2023.

Joint venture

Sinds dit jaar is de multipurpose terminal van LCZ operationeel. Het betreft hier een joint venture tussen de firma’s Laebens Logistics en het Nederlandse HTS Intermodaal. Zaakvoerder Dieter Laebens: “Die twee samen zorgen ervoor dat we een one-stop-shop kunnen opzetten waarbij zowel de schepen, de terminal als de logistieke diensten en natransport allemaal binnen één groep kunnen aangeboden worden.”

“Samen met Stow en de Vlaamse Waterweg hebben we de aanvoer die voorheen per vrachtwagen verliep via ons logistiek centrum langs de binnenvaart kunnen omleiden,” aldus Laebens. Het project overtuigde de jury en de aanwezige stemmers in de evenementenlocatie Technopolis.

Meer dan 1 miljoen kilometers uitgespaard

Hoeveel ritten wist Stow Group zo uit te sparen? Wim Gantois, Supply Chain & Purchase Director bij Stow: “Wij voeren ongeveer 150.000 ton staal per jaar in naar onze fabriek in Dottenijs. Daarvan komt alles normaal via de vrachtwagen en hebben wij dat nu volledig op binnenschip laten komen van ArcelorMittal Gent en de Antwerpse haven. Daardoor hebben wij nu 5.500 vrachtwagens minder op de Antwerpse Ring en 1,3 miljoen kilometer minder aan ritten.”

Multimodale Ambassadeur

De titel van Multimodale Ambassadeur ging naar Johan Gemels van Liège Container Terminal. Die laatste kreeg de prijs overhandigd door Vlaams minister Lydia Peeters.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo