Irizar lanceert elektrische vrachtwagen op Solutrans

De Spaanse fabrikant Irizar, beter bekend om zijn bussen en touringcars, lanceert de productieversie van zijn elektrische vrachtwagen op Solutrans. Dit voertuig is ontworpen voor vuilnisophaaldiensten, maar ook voor stadsdistributie. Een versie met laadbak voor koeltransport is ook te zien op Chereau.

Deze twee- of drieassige vrachtwagen onderscheidt zich door zijn lage instap (één trede op 370 mm) en schuifdeuren. Mechanisch maakt de Irizar ie gebruik van een elektromotor met een piekvermogen van 236 kW en een maximumkoppel van 4.400 Nm. De batterijen van de nieuwe generatie (512 kWh in totaal) geven hem een maximaal bereik van 400 kilometer. Vergeleken met het prototype dat in 2021 werd tentoongesteld, heeft de ie twee ton gewicht verloren in de 6×2 versie en ongeveer 1.400 kg in de 4×2 versie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo