PSA Belgium test Mercedes eActros300 in de haven van Antwerpen

PSA Belgium test gedurende een week een Mercedes eActros300 voor pendeldiensten tussen verschillende terminals in de haven van Antwerpen en de haven van Zeebrugge.De hele week zal de elektrische vrachtwagen rijden tussen de Noordzee- en Europa-terminals, de MPET-terminal, de Breakbulk-terminal en de terminal van Zeebrugge. Dit is een nieuw proefproject dat PSA heeft opgezet om zijn activiteiten koolstofvrij te maken, na de tests met elektrische straddle carriers in mei 2023. Volgens Cameron Thorpe (CEO van PSA Belgium) zal deze proef PSA in staat stellen om veel te leren over het type uitrusting dat nodig is om containers te vervoeren zonder CO2-uitstoot, terwijl Daimler Truck BeLux nuttige informatie zal krijgen over het bereik van een elektrische vrachtwagen die containers vervoert over verschillende soorten afstanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo