Ford F-Line maakt Belgische debuut

Enkele dagen na zijn officiële presentatie op de Solutrans beurs werd dit weekend de Ford F-Line voorgesteld bij Garage Herman Noyens in Geel. Hij gaat in februari in productie in Turkije, maar is nu al te bestellen.

Naast de F-Max heeft Ford Trucks België al een aantal voertuigen uit het vorige gamma verkocht, een erfenis van de Ford Cargo. Met de F-Line kan de Belgische importeur echter zijn dekking van de Belgische markt uitbreiden. Het gamma beslaat drie segmenten: distributie (met 4×2, 6×2, 6×4 en 8×2 bakwagens en verlaagde Lowliner versies), bouw (met 4×2, 6×2, 6×4 en 8×4 bakwagens) en 4×2 of 6×4 fleet trekkers. Deze laatste zijn verkrijgbaar met verschillende koppelschotelhoogtes (van 980 tot 1250 mm voor 4×2 en tot 1450 mm voor 6×4).

Het hart van de F-Line reeks is de Ecotorq 9 of 12,7 liter motor. Distributietrucks kunnen worden geconfigureerd met vermogens van 330 tot 420 pk, de bouwserie kan 420 of 450 pk hebben en trekkers zijn verkrijgbaar met 450 of 480 pk. Ze vormen dus de perfecte aanvulling op de 500 pk F-Max. Het maximumkoppel is vergelijkbaar met dat van concurrerende voertuigen, maar varieert afhankelijk van de toepassing: hetzelfde vermogen van 450 pk gaat bijvoorbeeld gepaard met een koppel van 2300 Nm voor wegvoertuigen en 2500 Nm voor bouwvoertuigen. De F-Line krijgt ook een nieuwe geautomatiseerde 16-versnellingsbak van ZF, maar er is ook een handgeschakelde 9-versnellingsbak (voor de 9-liter motor) of een handgeschakelde 16-versnellingsbak (voor de 12,7-liter motor) verkrijgbaar.

De bestuurderspost is aanzienlijk verbeterd en doet denken aan die van de F-Max. Op de trekkers is het nieuwe dashboard identiek, maar het blijft conventioneel en minder configureerbaar dan dat van sommige concurrenten. De hulp- en infotainmentfuncties worden bediend vanaf een secundair 9-inch scherm dat compatibel is met Apple Carplay en Android Auto. Constructieversies hebben een traditioneler dashboard, zonder centraal gedeelte dat naar de chauffeur is gericht.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo