Nieuwe Transporter in aantocht bij Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles heeft het eerste officiële beeld onthuld van de toekomstige Transporter, de middenklasse bedrijfswagen die samen met Ford is ontwikkeld. In Duitsland zijn de orderboeken al geopend.

De carrosserie en het chassis van de nieuwe Transporter zullen worden gedeeld met die van de nieuwe Ford Transit Custom. Hij zal de Transporter 6.1 volledig vervangen in het segment voor een laadvermogen van 1 ton en zal verkrijgbaar zijn in een diesel-, plug-in hybride- en elektrische versie. Voor de bestelwagenversie worden twee lengtes en twee carrosseriehoogtes aangeboden, maar er komt ook een combiversie en, nog verrassender, een chassis cabine met dubbele cabine. Hij zal een nuttig volume van 5,8 tot 9 m3 bieden, wat een verbetering is ten opzichte van de vorige generatie en te danken is aan een totale lengte die is toegenomen tot 5050 mm voor de L1-versie en 5450 mm voor de L2-versie. De nieuwe Transporter wordt ook 128 mm breder, wat de laadruimte tussen de wielkasten ten goede komt. In vergelijking met de huidige generatie zal het laadvermogen van de nieuwe Transporter met ongeveer 100 kg toenemen.

Volkswagen Commercial Vehicles kondigt ook een Caravelle-versie aan die bedoeld is voor personenvervoer (bijvoorbeeld voor pendeldiensten naar luchthavens). Deze zal niet in de plaats komen van de Multivan, die in 2021 op de markt komt en zijn carrière voortzet met een volledig Volkswagen-concept (in het bijzonder met zijn zetels die verplaatst kunnen worden via rails in de vloer). De 9-persoons Caravelle daarentegen zal als enige van de twee in een elektrische versie worden geleverd.

Mechanisch zal de nieuwe Transporter in eerste instantie verkrijgbaar zijn in dieselversies (110, 150 en 170 pk), maar binnenkort volgt een plug-in hybride versie met 233 pk. De elektrische versie zal vier vermogensniveaus bieden (85, 100, 160 en 210 kW). Alleen de minst krachtige versie krijgt 54 kWh batterijen, terwijl de andere modellen 83 kWh batterijen krijgen.

De bestuurdersplaats wordt voorzien van een 12-inch Digital Cockpit dashboard en een 13-inch secundair touchscreen (inclusief DAB+, Apple CarPlay, Android Auto en toegang tot de digitale diensten van Volkswagen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo