Volkswagen geeft de Crafter een (laatste) upgrade

De echte opvolger van de huidige Volkswagen Crafter wordt samen met Ford ontwikkeld en wordt niet op korte termijn verwacht, maar Volkswagen Commercial Vehicles blijft de grootste van zijn lichte bedrijfswagens upgraden. De Crafter profiteert nu van een nieuwe rijpositie en nieuwe veiligheidssystemen.

Het belangrijkste nieuwe kenmerk dat de ‘nieuwe’ Crafter onderscheidt van zijn voorgangers is de Digital Cockpit. Het hoofddashboard is grotendeels ongewijzigd, maar het secundaire scherm met de infotainmentfuncties is dat wel. In plaats van het kleine scherm dat in het dashboard is geïntegreerd, krijgt de bestuurder een prominent scherm van 10,3 inch (12,9 inch als optie). Volkswagen heeft een nieuwe grafische interface en een intuïtiever navigatiesysteem aangekondigd. De Crafter krijgt ook een nieuw spraakbedieningssysteem voor een aantal functies en bevat ChatGPT. Andere kleine wijzigingen hebben betrekking op bepaalde bedieningselementen (handrem, automatische versnellingsbak, verlichting, ventilatie, enz.)
Daarnaast (hoewel dit wettelijk verplicht is) krijgt de Crafter nieuwe veiligheidsvoorzieningen zoals Front Assist (autonoom noodremsysteem met fietsers- en voetgangersbewaking) en Lane Assist (systeem om de rijstrook in de gaten te houden). De kleine extra’s zijn de dynamische weergave van verkeersborden en het akoestische achteruitrijcontrolesysteem, Travel Assist (optioneel) en Emergency Assist (ook optioneel).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo