Ackermans & van Haaren investeert verder in Van Moer Logistics

Van Moer Logistics krijgt een kapitaalinjectie van 25 miljoen van het stichterskoppel Jo Van Moer-Anne Verstraeten en van investeringsgroep Ackermans & van Haaren, dat sinds 2021 een belang heeft van 21,7%. Daarnaast heeft AvH Growth Capital 33,3% verworven in het kapitaal van Blue Real Estate, de vennootschap die magazijnen aan Van Moer Logistics verhuurt.

Ter financiering daarvan hebben AvH Growth Capital en het stichterskoppel Jo Van Moer – Anne Verstraeten samen een kapitaalsverhoging doorgevoerd van in totaal 25 miljoen euro. Het deelnemingspercentage van AvH Growth Capital in Van Moer Logistics is na deze operatie gestegen tot 32,4%. Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics: “Het partnership met AvH is al sinds het begin een echte meerwaarde voor Van Moer Logistics. We zijn AvH dan ook erg dankbaar voor haar bereidheid om onze ambitieuze groeiplannen verder te ondersteunen en kijken ernaar uit om deze samen te realiseren. Dat de samenwerking met AvH wordt uitgebreid door een participatie in het vastgoed dat Van Moer Logistics exploiteert, sterkt ons in de overtuiging dat we ook in de toekomst onze groei zullen kunnen doorzetten.”

Ondanks de verslechterende conjunctuur sinds de tweede jaarhelft 2023, heeft Van Moer Logistics ambitieuze plannen om haar groei door te zetten. In 2023 werd een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 327 miljoen euro (+ 47 % ten opzichte van 2021) en steeg de EBITDA tot 32,8 miljoen euro (2021: 14,5 miljoen euro). “Deze evolutie weerspiegelt de succesvolle toepassing van ons ‘one stop shop’-model, dat niet alleen leidt tot grotere efficiëntie voor de klanten, maar ook aanzienlijke winst oplevert inzake duurzaamheid”, zegt Jo Van Moer.

Jo Van Moer lichtte voor ons ook een tipje van de sluier over de strategische groeigebieden die het bedrijf met deze kapitaalverhoging kan realiseren. “De groei zal tweeledig plaatsvinden, zowel organisch als door middel van acquisities doorheen de sectoren chemie, petrochemie, food&feed en consumer goods. Verdere expansie binnen onze huidige hubs (Antwerpen, Gent, Grobbendonk en Brussel) maar ook het buitenland is één van de ambities.” Op dit moment is Van Moer Logistics alleen actief in België. Een start met expansie naar het buitenland zou dan ook een echte breuk betekenen met de strategie die tot nu toe de boventoon voerde.

AvH investeert ook in Blue Real Estate

Sinds 2021 investeert Van Wellen ook in de ontwikkeling van Van Moer Logistics. De vastgoedactiva werden toen gesplitst van de operationele activiteiten en ondergebracht in een nieuw bedrijf genaamd Blue Real Estate, dat toen een kapitaalinjectie heeft ontvangen van de ontwikkelaar Van Wellen Storage. AvH Growth Capital investeert nu een bijkomend 41 miljoen euro in Blue Real Estate, met volle ondersteuning van Van Wellen Group. Tom Bamelis, lid van het executief comité van AvH: “Wij zijn verheugd onze succesvolle investering in Van Moer te kunnen uitbreiden. De kapitaalsverhoging in Van Moer Logistics zal toelaten het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn team om te zetten in nieuwe investeringen. Bovendien zal AvH voortaan op een evenredige manier participeren in vastgoed dat door Van Moer Logistics wordt geëxploiteerd. Wij waarderen de opening die de families Van Wellen en Van Moer voor ons hebben gemaakt en kijken uit naar een nieuw partnership voor de lange termijn”.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo