Wanneer komt er een nieuwe Volkswagen e-Crafter?

Volkswagen Commercial Vehicles presenteerde als eerste een grote elektrische bestelwagen met de e-Crafter, speciaal ontworpen voor pakketbezorging in (grote) steden, maar de concurrentie biedt nu een veel grotere actieradius. Hoe zit het met de toekomstige elektrische Crafter?

Carsten Intra, CEO van VWCV, gaf een interessante indicatie van de toekomstige elektrische Crafter tijdens de presentatie van de jaarcijfers van de Duitse fabrikant. De toekomstige Crafter (die niet samen met Ford zal worden ontwikkeld, de samenwerking tussen de twee groepen is beperkt tot de kleinere modellen) zal worden gebaseerd op een nieuwe familie van elektrische voertuigen met de naam SPACE, die zelf gebaseerd is op het SSP-platform van de Volkswagen groep. Carsten Intra heeft bevestigd dat het eerste voertuig in de SPACE-familie een elektrische Crafter zal zijn, die in 2028 de fabriek zal verlaten.

2028 is nog ver weg voor een voertuig dat het nu al zwaar te verduren heeft in vergelijking met de concurrentie. Volgens onze informatie werkt Volkswagen Commercial Vehicles echter aan een herontwerp van de huidige e-Crafter, dat in 2025 gepresenteerd zou kunnen worden. Er is op dit moment geen andere informatie officieel beschikbaar, maar we kunnen ons voorstellen dat de fabrikant dit voertuig zal uitrusten met andere batterijen om de actieradius te vergroten. Dit is uitstekend nieuws voor het VWCV-netwerk, maar ook voor het MAN-netwerk, dat de eTGE met dezelfde technische specificaties verkoopt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo