Kia lanceert eerste LCV in België in 2025

De Koreaanse constructeur Kia maakt al enkele jaren geen geheim meer van zijn ambities in de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen in Europa. De start van het verkoopoffensief komt dichterbij, want we kunnen bevestigen dat het eerste model begin 2025 in België op de markt zal komen.

“Het wordt een middenklasse bestelwagen die alleen in een elektrische versie zal worden verkocht,” legt Luca Pavone (hoofd productmarketing bij Kia België) uit. “Daarna zullen we een zwaarder voertuig lanceren en tot slot een kleine bestelwagen, opnieuw met elektrische aandrijving. Ons gamma zou tegen 2027/2028 compleet moeten zijn.”

Ondertussen zal Kia Belgium 2024 gebruiken om zijn netwerk te trainen in de specifieke kenmerken van lichte bedrijfsvoertuigen en om contacten te leggen met opbouwers en leasingbedrijven. Bij de Belgische importeur ontbreekt het zeker niet aan expertise op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen, aangezien zijn Managing Director Olivier Gelas drie jaar lang directeur was van Ford Pro (en zelfs werd uitgeroepen tot Best Van Expert op het Best of Van 2020-evenement) en commercieel directeur Emmanuel ’t Kint ervaring heeft opgedaan bij Iveco.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo