Digitale examens voor ADR-chauffeurs

Vanaf 1 januari 2024 worden de schriftelijke examens voor ADR-chauffeurs (vervoer van gevaarlijke goederen over de weg) volledig digitaal georganiseerd door GOCA Vlaanderen. Voortaan vinden de examens plaats tijdens de week, op een door de chauffeur gekozen tijdstip, in één van de 16 erkende examencentra. Op dit moment vinden ze één keer per maand plaats op één locatie, in het Belgisch Instituut voor Wegvervoer en Logistiek (ITLB). Elk jaar worden er 3.000 examens georganiseerd in Vlaanderen. Chauffeurs die ADR-goederen willen vervoeren, moeten een internationaal erkend ADR-opleidingscertificaat behalen. Dit certificaat moet om de 5 jaar vernieuwd worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo