Xwift neemt Dimatra en Flinstone over

Na Demolans Logistics en de kleine expediteur CTS neemt Xwift nog eens twee bedrijven over: deze keer gaat het om Flinstone en Dimatra, die beide actief zijn op dezelfde vestiging in Desteldonk.

Flinstone bestaat al 35 jaar en is gespecialiseerd in tractie en transport van algemene goederen. De firma van Paul en Marina De Mey heeft een vloot van 34 voertuigen en stelt een veertigtal mensen te werk. Op dezelfde site bevindt zich Dimatra, waarvan Paul en Marina De Mey ook zaakvoerders zijn. Dimatra doet vooral container transporten met een eigen vloot van 8 voertuigen. De toevoeging van Dimatra aan het Xwift-portfolio breidt de dienstverlening van Xwift uit naar Reefer containers.

Beide bedrijven zijn gevestigd op een site van ongeveer 35.000 m² aan de Skaldenstraat in de Gentse Zeehaven. Dit biedt interessante opportuniteiten voor Xwift: de Oostvlaamse groep beschikt al over eigen vestigingen in Deinze, Lokeren en Moeskroen maar krijgt nu toegang tot de Gentse havenzone, met een cross-dock magazijn van 5000 men parkeerruimte voor ongeveer 150 trailers. “Op deze strategische locatie zullen we zowel eigen trailers plaatsen als een deel van de ruimte verhuren aan externe partijen”, aldus CEO Pieter Denys.

Na deze overname bestaat de Xwift-groep uit ruim 300 medewerkers met een totale omzet van 52 miljoen euro.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo