Terminaluitbater boven BCTN neemt Combi Terminal Twente (NL) over

De intermodale logistiekoperator Inland Terminals Group (ITG) neemt de binnenvaartterminal Combi Terminal in het Nederlandse Twente over. Hiermee voegt de groep, nu bestaande uit BCTN en MCS, de drie inland terminals van CTT toe aan haar netwerk. Met de overname ontstaat een samenwerkingsverband van 16 inland terminals in Nederland en België.

Door de overname verwerft ITG de binnenvaartterminals Hengelo en Almelo, naast een terminal met spoor- en wateraansluiting in Rotterdam-Pernis. Jaarlijks vinden ruim 150.000 import- en exportcontainers hun weg via de CTT-terminals. Op deze manier vergroot ITG de geografische spreiding van zijn activiteiten, die nu vooral geconcentreerd zaten in Vlaanderen (o.a. de terminals in Meerhout en Geel) en het noorden van Nederland.

De toevoeging van de vestiging in Pernis aan het ITG-netwerk moet ervoor zorgen dat de levering van containers aan de deep sea terminals in de Rotterdamse haven efficiënter verloopt. ITG gaat er ook van uit dat de vraag naar niet-weggebonden goederenvervoer in de komende jaren nog toeneemt. Het ITG-netwerk is nu al goed voor 800.000 teu per jaar.

Voor de klantrelaties verandert er volgens CTT niets: alle contactpersonen blijven behouden en elke terminal heeft zijn specifieke werkingsgebied.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo